casopensato logo IN USE
back button

«Παγωμένο νερό» | Έλενα Χουσνή

Παρουσίαση του νέου βιβλίου
31 Μαΐου ∴ Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον, Αγ. Ανάργυροι, Αθήνα | 19:00

Την Δευτέρα 31 Μαΐου στις 19:00 το βιβλιοπωλείο Επίκεντρον και οι εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Χουσνή, με τίτλο «Παγωμένο Νερό».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Μάρκος Κρητικός, Συγγραφέας και η
Έλενα Χουσνή.

Η παρουσίαση θα γίνει στον εξωτερικό χώρο του βιβλιοπωλείου και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Αγ. Αναργύρων 5,  13561 | Αγ. Ανάργυροι, Αθήνα | Τ.: 2102619718

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

“Κάποτε έρχεται η ώρα να γραφτεί κάτι για τα βάζα που σπάνε και δεν μπορούν να κολλήσουν πια. Για το πώς ταΐζουν τα παιδιά τους τα άλμπατρος. Κυρίως όμως για τα ερείπια – κάθε είδους. Πρέπει να πάρουμε μια αναπνοή κάτω από το παγωμένο νερό.
– Δεν έχουμε ακόμα βράγχια… πάλι ψέματα μου λες;
– Τότε πώς θα ξεγελάσουμε τον πόνο;
– Θα σβήσουμε το φως και θα περιμένουμε.
– Τους βαρβάρους, τους Ρινόκερους;
– Τον Κανέναν. Γιατί αγαπάμε το σκοτάδι, αυτή είναι η αλήθεια.
– Και ποιος το είπε αυτό;
– Δεν είδα καλά το πρόσωπό του.
– Το είδες και το παραείδες. Μόνο πες μου ποιος ήταν.
– Ο Κρέοντας ζει και είναι παντού”. (Μίνως Ευσταθιάδης, συγγραφέας)

“Δύο γυναίκες, ένας πατέρας, ένα βάζο με λουλούδια, ένας δισταγμός, φόβος και μετά οδύνη, πόνος, αίμα. Μέσα σε λίγες σελίδες, η λυρική πένα της συγγραφέως μεταμορφώνεται σε ύαινα και επιτίθεται στον τυχοδιωκτισμό, στις αρρωστημένες ορέξεις, στη χειραγώγηση των ψυχών, στην εξουσία του αρσενικού, στα κλειστά στόματα μπροστά στο φόβο της διαπόμπευσης και της ντροπής. Άλλοτε με πρωτοπρόσωπη και άλλοτε με τριτοπρόσωπη αφήγηση, οι δύο πρωταγωνίστριες αποκαλύπτουν τις μύχιες επιθυμίες και σκέψεις τους και μπαίνουν στην αρένα της ενοχής, της συντριβής, της λύτρωσης. Το ηθικό μεγαλείο και η αυτοθυσία κρατούν σφιχτά τα γκέμια της πλοκής και αναδεικνύουν το ψυχικό σθένος και την ανάγκη για δικαίωση με όποιο κόστος, προσμένοντας την κάθαρση του τάφου. Προσμένοντας το “Παγωμένο νερό” που θα εξαγνίσει αμαρτίες και ενοχές. Για πάντα”. (Κέλλυ Κρητικού, εκπαιδευτικός – δημοσιογράφος)

μαύρο Png

9786188479142
Νοέμβριος 2020

108
21×14
Εκδότης: ΚΥΦΑΝΤΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου. Επίσης εργά-στηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση Σάμου, και σήμερα είναι Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρη-σης Δήμου Σάμου. Το 2012 το μυθιστόρημά της της Άλικο σαν το… Αίμα έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτε-χνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Νωρίτερα, το 2009, είχε βραβευθεί από την ΠΕΛ με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού Έργου και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα και περιοδικά. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο «Στα άδυτα… των δυτών» από τις εκδόσεις Δίαυλος. Ακολούθησε το 2016 η «Χρυσή Εκδίκηση – Η πτώση μιας δυναστείας» από τις εκδόσεις Κύφαντα. Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας). Ακολούθησαν τα «Το Παιδί Με Τη Ριγέ Μπλούζα» το 2017, Καταραμένες Πολιτείες» το 2018, και «Κλίμακα F» το 2019, όλα από εκδόσεις Κύφαντα.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.