casopensato logo IN USE
back button

«Και οι τέσσερις ήταν απαίσιοι» | Γιάννης Μόσχος

Παρουσίαση του νέου βιβλίου
25 Σεπτεμβρίου ∴ Αίθριο βιβλιοπωλείου Επίκεντρον, Αγ. Ανάργυροι, Αθήνα | 19:00

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00, το βιβλιοπωλείο Επίκεντρον και οι εκδόσεις Τόπος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου αστυνομικού μυθιστορήματος του Γιάννη Μόσχου «Και οι τέσσερις ήταν απαίσιοι».

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν:
Ο συγγραφέας Μάρκος Κρητικός και η συγγραφέας-μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου

Τη συζήτηση θα συντονίσει:

Ο φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαΐνης

 

ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ

 

Αίθριο βιβλιοπωλείου Επίκεντρον | Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι | Τ. 210 2619718

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

1975: Φάρος Τρικερίου. Ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας Σταύρος Σούλας βρίσκεται δολοφονημένος μετά τη συνάντησή του με τον ηγούμενο των Μετεώρων. Ο νοσταλγός της επταετίας, διοικητής της χωροφυλακής Βόλου Ηλίας Μπάρδας αναθέτει την υπόθεση στον υποβαθμισμένο τα προηγούμενα χρόνια υπομοίραρχο Μάνο Πετράκη, στο πλαίσιο των άνωθεν πιέσεων για φρέσκο αίμα στα σώματα ασφαλείας. Ποντάρει στην αποτυχία του.

Ο άπειρος υπομοίραρχος ξεκινάει την αναζήτηση του δολοφόνου από τα Μετέωρα. Η αλληλουχία των γεγονότων θα τον οδηγήσει από τον Πολιτικό στον Έμπορο και μετά στον Αγρότη και τον Αστυνομικό. Ξεδιαλύνοντας την υπόθεση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα χρόνια της χούντας, με πιέσεις και εμπόδια από την ίδια τη χωροφυλακή και με μια διαδικασία η οποία θα τον οδηγήσει στη ριζική αναθεώρηση του τρόπου προσέγγισης του νόμου, των κανόνων και της ίδιας της ζωής.

1967: Τρεις βασανιστές δείχνουν πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος όταν υποκινείται από το μίσος. Το Και οι τέσσερις ήταν απαίσιοι είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα για την κατάχρηση της εξουσίας και το μίσος ενάντια σε καθετί διαφορετικό. Σε έναν κόσμο όπου οι λύκοι φυλούν τα πρόβατα, τι πρέπει να κάνει ο αδικημένος για να βρει δικαιοσύνη;

Ένα θεσσαλικό αστυνομικό μυθιστόρημα, με ανατριχιαστικό ιστορικό υπόβαθρο και λιτές αλλά όμορφα δουλεμένες περιγραφές της περιοχής, των ντόπιων και των συνηθειών τους τη δεκαετία του ’70. Ξεφεύγοντας από την πεπατημένη των περισσότερων αστυνομικών βιβλίων, χαράζει ένα δικό του δρόμο που αναδύεται πολύ ενδιαφέρων, όπως και ο συγγραφέας του. 

Χίλντα Παπαδημητρίου | Bookpress, 19/05/2021

μαύρο Png
Και οι τέσσερις ήταν απαίσιοι

ISBN: 9789604993628
Εκδότης: ΤΟΠΟΣ
Χρονολογία Έκδοσης: Απρίλιος 2021
Αριθμός σελίδων: 272
Διαστάσεις: 21×14

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Γιάννης Μόσχος (γεν. 1982) μεγάλωσε στη Γάβριανη του νομού Μαγνησίας. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων). Εργάζεται στην Αθήνα ως ιδιωτικός υπάλληλος. Γράφει στίχους και ιστορίες. Διήγημά του έχει δημοσιευθεί στη συλλογή “Ιπτάμενο Πλοίο” από τις εκδόσεις by the book. Το «Τοκορόρο» (2019) είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, και το «Και οι τέσσερις ήταν απαίσιοι» (2021) το τελευταίο του.

διαβαστε τη συνεντευξη

Διαβάστε επίσης

«Πέντε νέα Ελληνικά Αστυνομικά Μυθιστορήματα», μεταξύ των οποίων του Γιάννη Μόσχου, της Χίλντας Παπαδημητρίου, και του Μάρκου Κρητικού!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.